Onze vermelding op sys.keurmerk.info/

Cradle to Cradle Verhuisdoos/opbergdoos

 1. Home
 2. Cradle to Cradle Verhuisdoos/opbergdoos

Cradle to Cradle Verhuisdoos/opbergdoos

Deze verhuisdoos is de duurzaamste verhuisdoos die je kan vinden. Naast dat de verhuisdoos gemaakt is van FSC papier is dit de eerste verhuisdoos die ontwikkeld is volgens het Cradle to Cradle principe. Dat wil zeggen dat tijdens het ontwikkelingsproces aan duurzame eisen zijn voldaan. Een doos kan niet zomaar een Cradle to Cradle certificaat krijgen. Zelfs de inkt is mag niet schadelijk zijn voor het milieu en moet gerecycled kunnen worden! Ben je op zoek naar de meest duurzame verhuisdoos? Dan is deze doos de beste keus!

Cradle to cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. De letterlijke betekenis is ‘van wieg tot wieg’. Met andere woorden: er is geen levenscyclus ‘van de wieg tot het graf’, maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product. Lees hieronder meer over Cradle to Cradle.

Praktisch ontworpen

Door de leuke vormgeving van deze verhuisdoos misstaat deze doos ook niet in je kast. Op het deksel en op één zijkant is er ruimte om te schrijven waar de doos moet komen en wat erin zit. Handig voor als je de dozen opstapelt, zo kan je altijd zien wat de inhoud is.

Voor de verhuisdoos heb je geen tape nodig (wat ook weer bijdraagt aan het milieu) en is gemakkelijk in elkaar te vouwen. De dubbele bodem aan de binnenkant en dubbele handvatten geven extra stevigheid zodat er ruimte is voor genoeg spullen.

Opzetinstructies

Voordelen

 • Meest duurzame verhuisdoos

 • Geen tape nodig

 • Dubbele bodem voor de stevigheid

 • Zelfsluitend

 • Voordeligste verhuisdoos

 • Cradle to Cradle gecertificeerd

Specificaties

 • 460 x 370 x 330 mm

 • Vouwdoos

 • B golf

 • Inhoud 57 liter

Bestellen?

Wat is cradle to cradle?

Cradle to cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen en duurzaam produceren. De letterlijke betekenis is ‘van wieg tot wieg’. Met andere woorden: er is geen levenscyclus ‘van de wieg tot het graf’, maar na het eerste gebruik wordt een product opnieuw grondstof voor het volgende product.
Eén van de belangrijkste toepassingsmethoden van Cradle to Cradle®, is het herdefiniëren van materialen als waardevolle grondstoffen in cyclische systemen.

In Cradle to Cradle® wordt onderscheid gemaakt tussen twee trajecten die producten kunnen volgen:
Verbruikstrajecten waarbij producten worden ontworpen die veilig zijn voor biologische systemen, en gebruikstrajecten waar producten veilig toegepast worden in technische systemen. Zie afbeelding hieronder.

Verschil recyclen en Cradle to Cradle

Cradle to Cradle is absoluut anders dan recyclen. Bij recyclen gaan materialen uiteindelijk voor altijd verloren, waardoor je steeds weer nieuwe grondstoffen nodig hebt om te gebruiken. Bij Cradle to Cradle gaat er niks verloren en heb je altijd 100% hergebruik.

Certificering

Cradle to Cradle certificering bepaalt dat een product veilig is voor mens en milieu en gemaakt is van materialen die kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

Het certificeringsprogramma kent een veelomvattende aanpak die de duurzaamheid van een product en de vervaardiging ervan beoordeelt. Het programma kijkt naar 5 punten:

Gezondheid van materiaen in relatie tot mens en milieu (giftigheid van chemische stoffen);
Gebruik van gerecycled materiaal, dat op zijn beurt weer gerecycled of gecomposteerd kan worden;
Gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zon en water;
Besparing van water gedurende het productieproces met als utgangspunt dat het gebruikte water van dezelfde of betere kwaliteit was dan het beginproduct;
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: een ondernemer doet zaken met respect voor gezondheid, veiligheid, mensenrechten en de aarde.

Er zijn 4 niveaus van productcertificering: Basic, Silver, Gold of Platinum, waarbij producten met een Platinum certificering voldoen aan de meest strenge criteria.

BESTELLEN?

Menu